Росія готова й надалі піднімати ставки: Клімкін пояснив, якою має бути реакція Заходу


Росія буде й надалі підіймати ставки у війні проти України. Аналогічною має бути реакція країн Заходу, оскільки деескалацію конфлікту Кремль сприймає як слабкість. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZ.UA висловив міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках Павло Клімкін, передають Патріоти України.

Він зазначив, що росіяни вже закладають 10% ВВП на військові потреби, тобто вони готуються до якихось варіантів конфлікту – чи то військового, чи то гібридного – із Заходом.

У відповідь Захід теж має підвищувати ставки й демонструвати силу, але для цього має пройти психологічний бар'єр. Наразі серед країн-партнерів уже зростає таке розуміння.

"Це означає збільшення витрат, причому як прямих, на оборону, так і непрямих у нові технології. Друге – це має бути спільна західна справа, а не справа окремих країн. Має бути скоординована західна стратегія з розробки новітніх технологій, включаючи штучний інтелект, квантовий комп’ютер, нові системи зброї, що засновані на нових фізичних принципах тощо", – переконаний Клімкін.

Також, за його словами, потрібні шалені фінансові асигнування й абсолютне розуміння того, що в це потрібно вкладатися, що це захист не тільки кордонів, а також власних цінностей і способу життя. "Такого остаточного політичного розуміння на Заході немає. Воно має прийти. А після того, як будуть реальні кроки, можна, звичайно, про це і нагадувати. Це і буде підняттям ставок", – пояснив ексміністр.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...