Росія готова передати США колишнього морпіха Вілана тільки в обмін на офіцера ФСБ Красікова, який вбив чеченського польового командира

Росія відмовилася звільнити колишнього морського піхотинця Пола Вілана разом із баскетболісткою Бріттні Ґрайнер, яку обміняли 8 грудня, і готова це зробити тільки в обмін на офіцера ФСБ Вадима Красікова, що відбуває в Німеччині довічне ув’язнення. Про це у п’ятницю, 9 грудня, повідомив телеканал CNN із посиланням на американську владу, передають Патріоти України.

Як зазначається, адміністрація президента США Джо Байдена запропонувала Росії обміняти засудженого росіянина на Вілана й американську баскетболістку Бріттні Грайнер, яка перебувала в російській в’язниці. Проте морпіх не став учасником обміну 8 грудня, коли до Москви, після понад 10 років за ґратами, повернувся один із найвідоміших злочинців світу — Віктор Бут, який заробив мільйони, торгуючи зброєю там, де офіційному Кремлю було незручно це робити.

Телеканал зазначив, що США називали Москві імена кількох російських ув’язнених, яких могла б отримати РФ. Пола Вілана було затримано у Москві наприкінці 2018 року нібито за шпигунство. Він не визнає провини, офіційний Вашингтон також заявляв, що вважає його невинуватим.

У грудні 2021 року суд у Берліні засудив Вадима Красікова до довічного ув’язнення за вбивство колишнього чеченського польового командира, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі. У МЗС Німеччини заявили, що вбивство було скоєне «за державним замовленням».

Хангошвілі застрелили в центрі Берліна 23 серпня 2019 року. Російський режим оголошував його у розшук за звинуваченням у «тероризмі». Хангошвілі поїхав у Німеччину після того, як у 2015 році на нього в Грузії скоїли черговий замах.

Вбивцю Хангошвілі затримали в Берліні того ж дня. Ним виявився чоловік із російським паспортом на ім'я Вадима Соколова. У березні 2021 року українські спецслужби допомогли підтвердити, що «Вадим Соколов» — це росіянин Вадим Красіков, пов’язаний з ФСБ РФ. За інформацією журналістів-розслідувачів, Красіков служив у підрозділі спецназу ФСБ Вимпел і брав участь у кількох вбивствах підприємців у Росії.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...