Росія готова розвернути в Україні "резервні батальйони" з недосвідченими солдатами, - Міноборони Британії

Росіяни не збираються припиняти війни проти України попри шалені втрати. Вони готові кидати в бій усе "гарматне м'ясо", яке тільки зможуть знайти, передають Патріоти України.

Наступ російських окупантів на Сході та спроби втримати позиції на Півдні тривають. Ворог зазнає великих втрат, його ізоляція від цивілізованого світу посилюється, але навіть попри це окупанти не збираються припиняти війну і продовжують утилізацію своїх військ в Україні.

Як повідомляють британські розвідники, росіяни не припиняють штурму Сєвєродонецька. Ворог нарощує свої сили та артилерійські вогневі потужності навколо населеного пункту.

Окрім того, російські окупанти у намаганні збільшити свої сили та поповнити шалені втрати, яких вони зазнали у війні проти України, готуються до введення у бойові дії так званих "резервних батальйонів". Таким чином вони сподіваються здобути кількісну перевагу над ЗСУ та вірять, що їм вдасться зламати оборону наших воїнів, просто закидавши їх "гарматним м'ясом".

Що таке "резервні батальйони"

"Резервні", або "треті" батальйони – це батальйони найнижчої бойової готовності. В основному це строковики, які не мають жодного досвіду та не володіють бойовими навичками на високому рівні.

Ці батальйони окупанти будуть формувати з офіцерів-контрактників, штатних військових, які залишилися, на пункті дислокації, резервістів з короткостроковими контрактами та власне строковиків.

Згідно з підрахунками аналітиків, у такий спосіб Росія може назбирати ще 60 – 70 батальйонів, це 30 – 40 батальйонно-тактичних груп. Це рішення у перспективі дуже ускладнить окупантам проведення мобілізації, адже після того, як "треті батальйони" вирушать на фронт, у частинах не залишиться ані офіцерів, ані бойової техніки.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...