Росія готує масштабний наступ на Слов'янськ, мер міста закликає людей евакуюватися

Армія Росії готує наступ на Слов'янськ (Донецька область) відразу з кількох напрямків. Про це 30 травня в ранковому зведенні повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, передають Патріоти України.

Війська РФ проводять перегрупування для відновлення штурму за напрямками Ізюм – Слов'янськ та Ізюм – Барвінкове, ідеться в повідомленні. Також, за даними Генштабу, вони перекинули в район Ізюма 250 одиниць озброєння та військової техніки й відремонтували залізничний міст у районі міста Куп'янськ, щоб прискорити постачання.\

Північніше від Ізюма для авіаційної підтримки атаки, яку готують, противник розмістив ескадрилью ударних вертольотів Ка-52. Окупанти також готуються до атаки в напрямку Слов'янська з боку нещодавно захопленого Лимана.

29 травня голова Слов'янської військової адміністрації Вадим Лях повідомив у Telegram, що в місті частину мікрорайонів від'єднано від електроенергії, також пошкоджено водогін, мер міста закликав жителів покидати домівки.

"У цій ситуації найкращим виходом для населення є евакуація. На завтра є можливість записатися на евакуаційний рейс до Рівненської області з розселенням", – написав він.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...