Росія готує нову атаку на Україну, ще більш жорстоку та "варварську", - начальник штабу ВПС Великої Британії

Начальник штабу Королівських військово-повітряних сил Великої Британії Майк Вігтон заявив, що війна в Україні перебуває у "небезпечній" фазі. За його словами, російські військові на даний момент "перегрупуються і позиціонуються" перед тим, як вчинити "ще жорстокішу" атаку. Про це він розповів виданню Sky News, передають Патріоти України.

Вігтон зазначив, що є всі підстави очікувати, що окупанти повернуться, і Україна відчує на собі весь тягар того, що понесе Росія.

"Усі дані нашої розвідки говорять нам про те, що Росія перебудовується для нової атаки. Потенційно вона буде ще жорстокішою, ще більш варварською, ще більш незаконною, ніж те, що ми вже бачили", - сказав він. При цьому, за його словами, військовослужбовці Королівських ВПС готові перекинути до Києва бронетехніку на транспортних літаках, якщо міністри схвалять таку ініціативу.

Крім того, у відповідь на пропозиції Заходу озброїти українців протикорабельними ракетами, щоб зберегти контроль над узбережжям Чорного моря, сер Майк сказав, що питання про таку зброю "перебуває на розгляді".

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...