Росія готує обстріл та "аварію" на Запорізькій АЕС, - ГУР Міноборони

Головне управління розвідки Міноборони України попередило, що в найближчі години росіяни готують масштабні провокації на Запорізькій АЕС. Армія терористів планує обстріляли ядерний об'єкт та заявити про "витік радіоактивних речовин". Про це йдеться у повідомленні ГУР МО, передають Патріоти України.

Окупанти в найближчі години планують провести імітацію аварії на Запорізькій АЕС, щоб звинуватити Україну у витоку радіоактивних речовин.

"Для цього буде проведено удар безпосередньо по території ЗАЕС. Після цього буде оголошено про аварійний витік радіоактивних речовин. В інциденті традиційно буде звинувачено Україну. Щоб максимально приховати свої дії рашисти зірвали заплановану на сьогодні ротіцію персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ", - йдеться у повідомленні.

Метою окупантів є спроба зірвати контрнаступ ЗСУ та змусити Україну припинити бойові дії. "Мета цієї акції — спровокувати міжнародну спільноту на проведення детального розслідування під час якого буде зупинено всі бойові дії. Таким чином рашисти сподіваються отримати жадану паузу, яку використають для перегрупування окупаційного контингенту та зупинки українського контрнаступу", - наголосили в ГУР.

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...