Росія готує "пекло" на полі бою: Генерал пояснив, як ЗСУ можуть посунути фронт

Керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005 році-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж переконаний, що у лютому-березні, коли Росія підтягне усі резерви (до 200 тисяч мобілізованих), буде загострення ситуації на фронті, передають Патріоти України.

Як пояснив генерал в інтерв'ю "Обозревателю", за цей час РФ підтягне техніку, озброєння, виготовить нові ракетні та артилерійські системи. За його словами, на це все знадобиться окупантам близько двох-трьох місяців.

"Таким чином, до кінця зими – на початку весни загроза може посилитися. Але думаю, за цей час Україна має проводити дуже активний наступ, незважаючи на зиму – на сході, зокрема. Це можуть бути дуже несподівані стратегічні операції, які дадуть перспективу не лише зупинити ворога, наприклад, на Бахмутському напрямі, а й звільняти території Луганської та Донецької областей", - каже Маломуж.

Також він заявив, що потрібно планувати контрнаступальну операцію ЗСУ на півдні та на лівобережжі Херсонської області, у Запорізькій області, у Мелітополі, у Бердянську. За його словами, потрібно нейтралізувати всі сили й засоби противника, а потім провести комплексну операцію в різних точках, щоб противник не зміг зорієнтуватися.

"Це дозволить не лише порушити фронт, а й розпочати розвивати наступальні операції по всьому півдні, можливо, до Криму". Але все це необхідно робити якнайшвидше, поки Росія не оговтається, не накопичить сили, не підтягне вогневі засоби та додаткові боєприпаси.

"Готові розглянути конкретну пропозицію": Ще одна країна в НАТО назвала умови відправлення військ до України

вівторок, 14 травень 2024, 23:54

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон допускає, що Стокгольм може розглянути питання відправлення військ до України, якщо країни-союзники складуть "конкретну пропозицію". Про це йдеться у Breaking Defense із посиланням на слова міністра оборони Швеції, пер...

Помер пропагандист Кремля з телеканалу RT

вівторок, 14 травень 2024, 23:00

У РФ помер 53-річний пропагандист Максим Кононенко. Про це повідомив пропагандистський телеканал RT з посиланням на дружину Кононенка, передають Патріоти України. Як зазначає російська Медуза, Кононенко в останні роки писав для сайту RT, а також для ро...