Росія готує захоплення Одещини та Бердянська: Експерт попередив про відверту небезпеку

Росія не приховує своїх планів щодо захоплення південних територій України.

У будь-який момент Росія може почати масштабний наступ на Україну, щоб захопити південні регіони і з'єднати Крим з материком. Цю думку в інтерв'ю підтримав і колишній постійний представник президента України в АР Крим, а також експерт ad hoc ОБСЄ Борис Бабін, передають Патріоти України.

За його словами, Росія не приховує своїх планів щодо захоплення південних територій України. "Можливість широкомасштабних збройних провокацій, таких як захоплення Херсонської області, дельти Дунаю, острова Зміїний, окремих районів Одеської і Миколаївської областей, Бердянська – присутня в проектах держави-агресора, вони цього не приховують, – говорить політик. – Це частина їх звичайної бойової підготовки, вони тренуються для цього".

Експерт вважає, що реалізувати свої плани Москва може коли завгодно. "Адже це для нас настав "мир" і "війна закінчилася". А вони з нами як і раніше воюють, витрачають для цього величезні сили і засоби. Тому згадані заходи входять в їх плани. Питання лише в тому, коли вони все це почнуть – в цьому році або в наступному, або через рік", – підсумовує Бабін.

Джерело: Апостроф

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...