Росія готується до ракетної гонки? Путін вніс до Держдуми показовий законопроект

У разі прийняття закону про призупинення РФ виконання ДРСМД документ набере чинності з дня опублікування.

Путін готується до нових капостей? Ілюстрація: скріншот з відео.

Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект щодо призупинення дії Договору між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Документ передбачає, що президент отримає право відновити дію договору, передають Патріоти України.

Спікер палати В'ячеслав Володін заявив, що рада Думи 30 травня визначить терміни його розгляду. 29 травня Путін призначив заступника міністра закордонних справ Сергія Рябкова представником президента під час розгляду питання про призупинення ДРСМД. У разі прийняття закону про призупинення РФ виконання ДРСМД документ набере чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, що Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності був підписаний у 1987 році генеральним секретарем ЦК КПРС Михайлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом.

Угода забороняє сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 км, а також їхнє випробування і розгортання.

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...