Росіяни готують провокацію в районі окупованого Донецька на Водохреща, - Центр стратегічних комунікацій

На Донбасі побоюються російської провокації у свято Водохреща 19 січня. У Центрі стратегічних комунікацій при Мінінформполітики отримали відомості, що окупаційні війська можуть обстріляти людей, які зберуться на ставку на околиці Донецька. Потім цей обстріл можуть видати за напад українських військових та звинуватити ЗСУ в ескалації, передають Патріоти України.

«Провокаційний обстріл можливий з ворожого опорного пункту, розташованого на шахті ім. Челюскінців менш ніж за два кілометри від ставка. Щоб замаскувати постріли, ворожі військові готуються включити головний вентилятор на шахті, яка вже давно не працює… Крім того, російські сили можуть підлаштувати вибух шахти», — кажуть у центрі.

Представники Мінінформполітики вважають, що провокацію, якщо вона вдасться, Росія використовуватиме як привід для початку активних бойових дій.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...