Росія хоче націоналізувати літаки, надані їй авіакомпаніями у лізинг

У російському уряді обговорюють можливість націоналізації повітряних суден, власниками яких не є російські авіакомпанії. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій (ЦТС), зазначають Патріоти України.

"Уряд Росії та російські авіакомпанії розглядають можливість націоналізації літаків Airbus та Boeing, які належать іноземним лізингодавцям та мають бути виведені з РФ у зв'язку з санкціями, накладеними на цю країну через військове вторгнення в Україну", - йдеться в повідомленні.

Питання вже обговорили заступник міністра транспорту РФ Ігор Чалик, топ-менеджери групи "Аерофлот", "S7 Group", "Уральських авіаліній" та "Utair". Мінтранс РФ схиляється до думки про націоналізацію. Однак влада країни-агресора ще не ухвалила остаточного рішення.

Зазначається, що питання має вирішити держава, оскільки самі перевізники неспроможні затримувати літаки, якщо лізингові компанії вимагають їх повернути.

Може бути ухвалено рішення про викуп лайнерів, але його російській владі доведеться обговорювати зі США та ЄС, які вже зайняли жорстку санкційну позицію. У Росавіації додали, що "Питання на стадії оцінки". Інші подробиці не наведені.

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...