Росія купує безпілотники та деталі до техніки через не відключений від SWIFT "Газпромбанк", - українська розвідка

Російський "Газпромбанк", який так і не був відключений від міжнародної платіжної системи SWIFT, продовжує фінансувати війну в Україні. Через нього і Промсвязьбанк закуповували БпЛА, комплектуючі для військової техніки та засоби радіоелектронної розвідки для підрозділів 47 танкової дивізії. Про це повідомили в Telegram ГУР Міноборони, передають Патріоти України.

"Промсвязьбанк" 12 березня потрапив у перелік установ, відключених від системи SWIFT. Щодо Газпромбанку, то санкції проти нього ввела тільки Велика Британія. Цей банк є головною установою, через яку європейці здійснюють оплату за постачання російських енергоносіїв”, – зазначили розвідники.

Рішення про відключення Росії від SWIFT, на якому наполягала Україна, Захід ухвалив вже після того, як РФ пішла повномасштабною війною. Євросоюз заборонив використання міжнародної системи SWIFT для банків “Открытие”, “Новикомбанк”, “Промсвязьбанк”, “Банк Россия”, “Совкомбанк”, “ВНЕШЭКОНОМБАНК” (ВЭБ) і ВТБ БАНК. Найбільша фінансова установа РФ “Сбербанк” під відключення не потрапила.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...