Росія лютує: В окупованому Криму до 17 років засудили одного з лідерів кримськотатарського руху

Так званий "верховний суд" у тимчасово окупованому Росією Криму засудив трьох фігурантів сфабрикованої справи про підрив газопроводу до 13-17 років позбавлення волі. Про це повідомив адвокат Микола Полозов, передають Патріоти України.

Так, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу призначили покарання у вигляді 17 років позбавлення волі зі штрафом 700 тис. руб. і обмеженням волі 1,5 року. Братів Асана і Азіза Ахтемових "суд" засудив до 15 і 13 років позбавлення волі відповідно зі штрафом 500 тис. руб. і обмеженням волі на рік.

23 серпня 2021 року в окупованому Криму, в селі Перевальне між Сімферополем і Ялтою був пошкоджений газопровід.

3 і 4 вересня співробітники ФСБ РФ за підозрою в скоєнні диверсії на газопроводі затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, братів Азіза і Асана Ахтемових, а також Ельдара Одаманова і Шевкета Усеїнова.

Пізніше Джелялу пред'явили нові обвинувачення - у контрабанді вибухового пристрою. Ніхто з незаконно затриманих своєї провини не визнавав. Вони заявляли, що справа сфабрикована, а до них застосовувалися тортури.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...