Росія має 9-тонні КАБи, але скидати їх на Україну не зможе: Катков назвав причину

Країна-окупант Росія досягла граничної межі у питанні подальшого збільшення потужності керованих авіабомб, якими може атакувати Україну, незважаючи на те, що має не лише 3-тонні, але й 9-тонні авіабомби. Це пов’язано із обмеженими можливостями носіїв цих КАБів, передають Патріоти України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив головний редактор військово-аналітичного порталу Defence Express Олег Катков. "ФАБ-3000 – це насправді те, що максимально може підняти той самий Су-34, тобто фронтовий бомбардувальник, який використовується як носій цих КАБів із комплектом УМПК (модуль планерування і корекції. – Ред.)", – зауважив він.

За словами експерта, не йдеться про модернізацію керованих авіабомб Росії, а лише про виготовлення нових комплектів УМПК. "Тобто існуючі комплекти були на бомби вагою 250, на 500 та 1500 кг. Тепер вони створили комплект, який перетворює цю бомбу ФАБ-3000 на плануючу", – пояснив він.

Вас може зацікавити:"Я воюю не за європейські цінності": Приходько виступила проти України в ЄС і уявила, які проблеми мала б у майбутньому

Вас може зацікавити:Бренда і Ділан померли, Андреа частково паралізувало: як склалося життя зірок серіалу 90-х "Район Беверлі-Гіллз"

На переконання Каткова, подальше збільшення ваги ФАБів для атак на Україну неможливе через об’єктивні причини.

"Йти далі вони вже не зможуть, тому що в них немає серійного виробництва і можливостей використання більших фугасних авіаційних бомб за габаритом. Хоча у них навіть існують ФАБ-5000 і ФАБ-9000, але реальних носіїв для таких бомб немає. Умовно вони не будуть використовувати для цього Ту-22М3 чи Ту-95", – сказав він.

"Тому тут неможливо говорити про модернізацію. Це виготовлення нового комплекту під новий фугасний авіаційний боєприпас. Але, звісно, він украй небезпечний. Тритонний КАБ – це дуже багато", – підсумував експерт.

"Це серйозна цифра": Експерт розповів, скільки окупантів РФ стягнула на Запоріжжя, і оцінив загрози

середа, 24 липень 2024, 21:30

Військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий вважає, що 90-тисячна окупаційне угруповання ворога, стягнуте до Запорізької області, не зможе прорвати нашу оборону, але може чинити на неї досить сильний тиск. Про це він сказав в ефірі "Ранок.LIVE", комент...

Росія має 9-тонні КАБи, але скидати їх на Україну не зможе: Катков назвав причину

середа, 24 липень 2024, 20:30

Країна-окупант Росія досягла граничної межі у питанні подальшого збільшення потужності керованих авіабомб, якими може атакувати Україну, незважаючи на те, що має не лише 3-тонні, але й 9-тонні авіабомби. Це пов’язано із обмеженими можливостями носіїв ц...