Росія має до 5 сценаріїв нової агресії проти України: Тука розкрив загрози

Росія має близько 3-5 різних сценаріїв агресивних дій щодо України. Однак переміщення танкових підрозділів РФ поблизу кордонів нашої держави не має ознак підготовки швидкого наступу. Таку думку висловив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, зазначивши, що насамперед відсутня така важлива ознака, як підготовка військової інфраструктури, передають Патріоти України.

"Без сумніву, ризики були і є, починаючи з листопада 2014 року. І вони будуть, ми від них нікуди не подінемось. Але стверджувати, що є якісь факти, що підтверджують, що сьогодні Росія готується до вторгнення, не можна", – зазначив він.

За словами Туки, висновок про підготовку наступу не можна зробити на підставі тільки ротацій або скупчення військової техніки Росії біля наших кордонів."Вздовж кордону переміщуються танкові підрозділи, відбувається прихована передислокація військ. Але для того, щоб вони здійснювали якісь активні дії, необхідно створювати запаси пального. Немає інформації про підготовку відповідної інфраструктури. Ні наша, ні американська розвідка таких об'єктивних даних не дає", – наголосив політик.

"Так, це неприємно, але поки не більше", – переконаний він. Разом із тим, Тука запевнив, що войовничі плани країни-агресора залишилися колишніми – захоплення, щонайменше, лівобережної України. "Важко передбачити, що в Путіна в голові та які в нього плани, але те, що Росія не залишила глобальної ідеї відтворення в тому чи іншому вигляді "великої російської цивілізації", включно з, щонайменше, лівобережною Україною – це справді так", – заявив він.

Джерело: Обозреватель

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...