Росія має два варіанти: Експерт дав прогноз, як діятимуть війська Путіна після "бавовни" на аеродромах

Окупанти після того, як на їхніх аеродромах на території Росії відбулися вибухи, можуть або перемістити свою техніку, або посилити протиповітряну оборону на конкретних ділянках, які перебувають під ризиком. Існує ще третій варіант - перенести саму базу, але це складно, довго й загалом невигідно, передають Патріоти України.

Таку думку в інтерв'ю "24 каналу" озвучив військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник запасу Роман Світан. Він вважає, що російські військові можуть розмістити свої літаки та техніку, необхідну для їх обслуговування, за Уралом. Світан зазначив: у цьому регіоні росіяни мають військові бази, на яких вони можуть працювати.

"Переносити саму базу дуже невигідно, тому що якщо взяти "Енгельс" або "Дягілєво", то це займе роки. Якщо росіяни ухвалять рішення перебазуватися, то витратять рік чи два", – пояснив експерт.

Щодо посилення ППО противника, то окупанти, найімовірніше, спробують створити багаторівневий захист із кількома зенітними ракетними комплексами різної дальності, висоти та застосування.

Світан пов'язав удари по аеродромах ЗС РФ із тим, чому агресор 5 грудня не випустив по Україні ще більше ракет. Він вважає, що противник планував застосувати понад 100 снарядів, але їх у підсумку було понад 70.

"Радянськість" російської армії не дозволила їм скасувати наказ. Вони не мають зворотного зв'язку – якщо наказ було отримано, то йдуть навіть на нелогічні дії. Тому, ймовірно, атака повинна була бути більшою", – припустив полковник запасу. Він додав, що "бавовна" на аеродромах "Дягілєво" та "Енгельс" вивела з ладу три бомбардувальники і знешкодила декілька десятків ракет.

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...