Росія "маневрами" відволікає увагу: Нова імовірна дата вторгнення Росії в Україну - 20 лютого, - Politico

Перспектива російського вторгнення в Україну 16 лютого 2022 року завжди перебільшувалася. Часові рамки, на які дійсно варто звернути увагу, - це 20 лютого і після, пише Politico з посиланням на військового аналітика, старшого наукового співробітника Центру військово-морського аналізу Майкла Кофмана, зазначають Патріоти України.

Видання зазначає, що "одержимість датою 16 лютого відволікла увагу від реальних ключових дат". "Після 20 лютого завжди були важливіші часові рамки", - сказав Кофман і додав, що після цієї дати стануть зрозумілі справжні наміри президента РФ Володимира Путіна.

Чому 20 лютого - важлива дата

Саме після 20 лютого повинні завершитися найбільші військові навчання з часів Холодної війни. У Москві та Мінську обіцяли, що російські війська відправляться додому.

Спостерігачі повинні відстежувати, чи дійсно війська повертаються в свої казарми або переміщаються в інше місце поблизу кордону з Україною. Кофман вважає, що незайвим буде перевірити і той факт, чи не повернуться російські війська зі Східного військового округу, які нещодавно рушили на Захід.

Є ще одна причина, з якої 20 лютого має велике значення: в цей день завершується Мюнхенська конференція з безпеки. До слова, російські офіційні особи не братимуть в ній участь.

"Щорічний зліт "Давос оборони" - це велика подія, в якій особисто беруть участь такі лідери, як віцепрезидент Камала Харріс, держсекретар Ентоні Блінкен і президент України Володимир Зеленський. Росія, яка почала вторгнення в той час, коли Америка знаходиться в Європі і/або поки глава Української держави знаходиться за межами країни, може виявитися абсолютним приниженням — свого роду геополітичним тролінгом, який любить Путін", - пише видання.

20 лютого також є останнім днем зимових Олімпійських ігор у Пекіні. Кажуть, що "Путін не почне вторгнення до церемонії закриття, щоби ощасливити китайського лідера Сі Цзіньпіна".

"Але такий зв'язок завжди був слабким: вторгнення Росії до Грузії в 2008 році відбулося під час літніх Олімпійських ігор в Пекіні. Представники адміністрації Байдена продовжують стверджувати, що Путін може відновити війну в Україні під час ігор", - пише Politico.

Коли мине ризик вторгнення Росії

"Якщо настане 1 березня, а вторгнення все ще не буде, деякі спостерігачі за Росією кажуть, що їм стане трохи легше дихати. Але Андреа Кендал-Тейлор, колишній співробітник американської розвідки, що займається питаннями Росії, вважає, що навіть тоді небезпека не мине", - пише автор статті. Кендал-Тейлор додала, що дати можуть змінюватися, але ризик вторгнення залишається.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: