Росія може атакувати "Кинджалами" порти, щоб замінити Україну в зерновій угоді

У Чорному морі нині не фіксують активність російської авіації, здатної запускати ракети типу "Кинджал". Проте у війську припускають, що Росія може переспрямувати свої удари на інші області України. Про це під час брифінгу розповіла начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

"Ми зараз не спостерігаємо активності саме такої авіації в Чорному морі, хоча не виключається, що вони можуть спробувати й такі маневри, і в тому числі переорієнтувати загрози такими ракетами аеродинамічними як "Кинджал" на інші регіони", — зазначила вона.

Речниця ОК "Південь" пояснила, що російські сили можуть атакувати ракетами "Кинджал" українські порти. "Якщо раніше ми говорили про те, що вони намагались атакувати більше столицю і це загрожувало більше безпосередньо, за їхніми параметрами, центру прийняття рішень, зараз при певній орієнтації ворога на те, щоб зайняти місце України в зерновій ініціативі, можуть опинитись під ударами й порти", — підкреслила Гуменюк.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...