Росія може готувати масштабний авіаналіт: Жданов - про те, чи буде в Україні "другий Маріуполь"

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія не здатна перетворити українські міста на "другий Маріуполь", оскільки у нас зараз значно потужніша система ППО і їхні літаки просто падатимуть. Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.ua, передають Патріоти України.

"На сьогодні в Україні вже не можна влаштувати "другий Маріуполь". Через напад РФ у перші дні війни в нас фактично не залишилось стаціонарної системи ППО. Росіяни тоді дуже багато знищили, а від решти ми відмовились. У нас сьогодні мобільна система ППО. Так, росіяни можуть визначити райони, але сама стартова позиція може бути зміщена кожного разу на кілометр чи півтора. Цю позицію треба знайти. Їм це вже не допоможе", - пояснив військовий експерт.

Олег Жданов додав, що росіяни справді разом із ракетними ударами можуть здійснити масштабний авіаційний наліт на територію України, проте цей план провалиться.

"Наскільки я розумію, росіяни хочуть провести масований ракетно-авіаційний удар, де будуть застосовані ракети і під прикриттям перешкод вони намагатимуться залетіти великою кількістю авіації, а це десятки винищувачів, та вдарити по об'єктах, які вони хочуть знищити. Це повинні бути стаціонарні об'єкти, бо по рухомих це неможливо. Але ми знаємо, що заліт російської авіації на нашу територію - це квиток в один бік. Всі російські літаки, які залітали сюди у квітні-травні, були збиті. Це - авантюра, але війною в РФ керують політики, а Герасимов йтиме на пролом до останнього російського військового", - пояснив Жданов.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...