Росія може перезапустити план "Новоросія": Чубаров розповів, звідки в нього такі підозри

Останнім часом Кремль ніби підшукує приводи для розширення територій "ЛДНР" та загострення ситуації.
Рефат Чубаров. Фото: РБК.

Росія може спробувати розширити територію, яку контролюватиме в Україні для посилення себе в Криму і закріплення позицій в "Л/ДНР". Таку заяву зробив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України кількох скликань Рефат Чубаров в інтерв'ю, повідомляють Патріоти України.

Він відповів на запитання про можливість відновлення в певному переформатованому варіанті проєкту "Новоросія". За словами Чубарова, йому хотілося б сказати, що у РФ тепер не зважаться на те, що намагалися реалізувати в 2014 році, зважаючи на те, що українська армія вже зміцніла, а світ був у шоці через агресивні дії Росії.

"Але поведінка Москви, особливо в останні тижні, щодо "ДНР-ЛНР" – зокрема ультимативні заяви про те, що в разі, якщо Україна не дасть особливий статус цим самопроголошеним утворенням і не забезпечить проведення виборів до передачі контролю над кордоном з Росією, наводить мене на думку, що Росія може спробувати фактично розширити територію, яку вони будуть контролювати в Україні для посилення себе в Криму і закріплення своїх позицій в "ДНР-ЛНР". А це дійсно йде за лекалами "Новоросії", – підкреслив він.

Джерело: Апостроф

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...