"Росія може піти дуже далеко, і масштаби обстрілів можуть бути такими, що снаряди будуть вибухати в Києві", - Касьянов

"Протягом доби на Донбасі посилилися обстріли - зокрема, з непідконтрольних територій було обстріляно низку об'єктів у Станиці Луганській та Попаснянському районі. Усе має причинно-наслідкові зв'язки - ми прекрасно знаємо, що українським військовим протистоять не шахтарі, які дістали з шахт гаубиці, безпілотники та інше, а регулярна російська армія, яка підпорядковується наказам Москви", - пише у своєму блозі Юрій Касьянов, передають Патріоти України, і продовжує:

Без таких наказів вона нічого робить, тому ці обстріли - спланована акція, націлена на загострення обстановки і пошук casus belli (привід для війни).

Коли Радянський Союз нападав на Фінляндію, він влаштував нібито обстріл своєї території з фінської – ніхто не зміг цього довести, але привід був і переможна радянська армія рушила вперед, отримала по вухах від фінів і була змушена стримати свій запал. Так само відбувається і зараз-Путін як агресор шукає привід щоб почати війну і виправдати її в очах російського суспільства суспільства, світової спільноти і окупованих в майбутньому територіях (як він сподівається).

Підтверджує версію про те, що casus belli можуть стати обстріли на Донбасі і напередодні порушена СК РФ справа про знайдене так зване стихійне поховання на окупованому Донбасі як нібито жертви артобстрілів з боку ЗСУ. Зрозуміло, що це робиться не просто так, адже яке відношення може мати СК РФ до території Донбасу. І маніпуляції на цю тему триватимуть до того моменту, поки не почнеться війна - потім їм це, за класикою, стане абсолютно не цікаво.

Крім того, обстріли можуть пов'язані з тим, щоб звинуватити Україну у початку наступу. Останніми днями в російських соцмережах і ЗМІ наростає хвиля повідомлень про те, що українська сторона, під прикриттям США, Великобританії, використовуючи озброєння, здійснює наступ. Однак наявне в України озброєння в наступальних боях використовувати практично марно, на відміну від оборонних. Не кажучи вже про те, що українське керівництво ніколи не наважиться збройним шляхом звільняти окупований Донбас, хоча це - єдиний спосіб його повернути.

У що виллється цей тиск - в атаку російських військ, які мають "захищати російськомовне населення" або ж у тиск на українську владу з метою отримання геополітичних поступок від США і Великобританії - можна тільки здогадуватися. Але ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку сюжету.

У той же час, Мінські угоди в Україні останнім часом стали певним фетишем - на цю тему люблять поміркувати і експерти, і влада. Але, якщо чесно, Мінські угоди в тому вигляді, у якому вони були підписані Порошенком, який злякався під тиском російських збройних сил, ні про що - вони нездійсненні ні з одного, ні з іншого боку. Якщо хоч якось спробувати їх виконати - спочатку повернути контроль над кордоном, потім провести вибори або навпаки - це неможливо зробити. Тому що якщо провести спочатку вибори, то на них переможуть колаборанти, які діють за вказівкою Москви, а якщо спочатку взяти контроль над кордоном і потім провести вибори, то ніхто з цими колаборантами не буде рахуватися і для Росії це також буде новим приводом для війни, тому як завжди буде конфлікт між патріотично налаштованою Україною і колаборантами, які привільно почувають себе на Донбасі.

Мінські угоди - це лише привід для Росії отримати повністю всю Україну. А навіщо їй ці угоди, коли на кордонах стоїть 150 тисяч військових і Захід сказав, що не буде вписуватися за Україну і підписувати з нами військових союзів. Росія своїми діями протягом трьох останніх місяців протестувала реакцію західної спільноти - вона побачила, що Захід не збирається повністю розривати з нею відносини і її не зроблять вигнанцем. За політичну підтримку і озброєннями, звичайно, спасибі, але SWIFT відключати не будуть, польоти в РФ припиняти не будуть, торгувати з нею теж.

Тому Росія знає, що дорога для неї відкрита і невелика переможна війна з десятками тисяч жертв їй буде пробачена, тому що нинішній захід - це не Захід часів Черчілля, Рузвельта або Рейгана. Він м'якотілий і готовий йти на поступки Росії, щоб не було глобальної війни.

"Мінськ" - це тільки привід, завдяки якому Росія може за тиждень-два, як вона планує, домогтися максимального результату - розбити ЗСУ і посадити в Києві уряд, який буде діяти за вказівкою Кремля. Росії потрібно Чорноморське узбережжя України, вільний доступ до Криму і постачання води на півострів, українські підприємства в Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, які важливі для їх оборонної промисловості і зростання могутності відроджуваної Російської імперії.

Але їй не потрібен "Мінськ" і турботи про росіян на Донбасі - РФ готова пожертвувати мільйонами російськомовних заради досягнення глобальної мети. Тому "Мінськ" - це ніщо. І навіть якщо Україна його підпише, війна не закінчиться, тому що Путін прекрасно розуміє - що б не підписав Зеленський, суспільство цього не прийме".

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...