Росія може "подарувати" свої землі Китаю: Експерт назвав фішку оренди територій Пекіну

Країна-окупант Росія в період з 2014 по 2022 рік підписувала угоди з Китаєм щодо оренди Пекіну територій, в тому числі, в Сибіру і на Далекому Сході. Китайцям дана повна свобода на орендованих землях, вони можуть добувати там копалини. Далеко не факт, що в майбутньому Москва зможе повернути землі. Про це заявив політичний і економічний експерт Тарас Загородній, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що Москва за останні роки передала в довгострокову оренду Пекіну великі території. Там у китайців повний карт-бланш.

"Росія з Китаєм у період з 2014 по 2022 рік підписували Угоди про передачу в оренду великих територій приблизно на 50 років. (Москва за цей період віддала в оренду мільйони гектарів, в тому числі, в Сибіру і на Далекому Сході, - ред.). По суті, це передача в оренду територій, на яких китайці можуть вести сільське господарство, рубати ліс, будувати фабрики, займатися видобутком сировини і всього іншого. Це фактично непідконтрольні Росії території. Там свої Закони, Свої люди, і, можливо, навіть свої правоохоронні органи", - зазначив Загородній.

На його думку, домовленості викликають питання, оскільки далеко не факт, що в майбутньому Росії вдасться повернути ці землі у Китаю.

"Тут фактично напівтемні договори. Береться на 40 років в оренду земля, з нею роблять, що хочуть і навряд чи потім повернуть. І не факт, що таких орендарів потім можна буде звідти вигнати. А що трапиться, якщо закінчиться оренда? В якому стані буде Росія, щоб припинити оренду або підписати її по-новому – велике питання", - підкреслив Тарас Загородній.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...