Росія може "помститися" Литві за блокаду Калінінграда і навіть уникнути відповіді НАТО, - політолог

Попри те, що глава адміністрації Калінінградській області Антон Аліханов ініціював переговори з Литвою щодо ввезення санкційних товарів, "Кремль продовжить силовим чином гарантувати транзит". Про це в інтерв'ю розповів політолог Іван Преображенський, передають Патріоти України.

Серед розглянутих Росією відповідей Литві є, зокрема, законопроект про невизнання незалежності країни. "Але процеси почалися ще раніше, коли небо над Європою стало закритим для Росії. Саме тоді почалися перші серйозні поставки ППО в Білорусь, які, насправді, для війни з Україною в тому напрямку не особливо були потрібні, а ось для закриття частини неба над Литвою — цілком корисні", — додав він.

На думку політолога, Росія може частково закрити небо над Литвою — "над найкоротшим шляхом до Калінінграда, а саме — над Сувальським коридором" — і запустити там як цивільний, так і вантажний повітряний транзит.

Джерело: НВ

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...