"Росія може посилити бомбардування": У CNN дали тривожний прогноз війни в Україні на наступний тиждень

Війна Росії в Україні триває вже майже місяць. Однак просування її військ до деяких ключових міст, включаючи столицю Київ сповільнилося, передають Патріоти України.

Це свідчить про те, що напад Росії на Україну йде не за планом. Однак країна-агресор продовжує використовувати свою авіацію для знищення міст і націлювання на мирних жителів, щоб підштовхнути Україну до підпорядкування. Видання CNN поспілкувалося з експертами і виділило п'ять речей, на які варто звернути увагу в найближчі тижні.

1. Росія може посилити бомбардування. Експерти попереджають, що чим більше Росія буде наносити удари по землі, тим більша ймовірність того, що вона активізує свою кампанію повітряних бомбардувань і використання іншої зброї "протистояння", яке піддає російських солдатів меншій небезпеці.

"У Росії все ще є можливості і резерви, і буде спостерігатися сплеск інтенсивності, оскільки вона буде намагатися ввести більше військ", - сказав видатний науковий співробітник Інституту національних стратегічних досліджень Університету національної оборони США Джеффрі Манкофф.

Крім того, в недавньому оновленні Міністерства оборони Великобританії йдеться, що Росія стягує війська з усієї країни, аж до Тихоокеанського флоту. Він також стягує бойовиків з Вірменії та приватних військових компаній, сирійців та інших найманців.

"Звичайно, буде більше військ та іншого обладнання та допомоги, але є момент, коли буде важко підтримувати такий оперативний темп, особливо цифри, які ми чули про обох з точки зору людина і матеріальні втрати, коли це перевищує можливості поповнення запасів", - сказав Манкофф.

2. Поки увага зосереджена на Києві, Росія може спробувати оточити українських бойовиків на сході. Так як публічне виправдання країни свого вторгнення є явною пропагандою, цілком ймовірно, що Росія, принаймні, намагається поглинути частину Східної України. Такі райони, як Донецька і Луганська області, що входять до складу Донбасу, контролюються підтримуваними Росією сепаратистами з 2014 року, коли Росія анексувала Крим, і, хоча амбіції Росії можуть виходити за межі Донбасу, вони, ймовірно, як і раніше знаходяться в центрі уваги.

У той час як велика увага приділяється наступу Росії на Київ, велика частина української армії залишається біля Донецька і Луганська, де вони згруповані в рамках операції об'єднаних сил (ООС). Рух російських військ свідчить про те, що вони намагаються оточити ООС за трьома напрямками, і це, ймовірно, є основним напрямком діяльності Росії.

"Південний військовий округ - в Донецьку, Луганську, Маріуполі, Бердянську, Мелітополі - це кращі частини в російській армії. І вони завжди працюють. Вони призначені для боротьби з НАТО", - сказав аналітик-дослідник з Королівського інституту об'єднаних служб Сем Кренні-Еванс.

Таким чином, сили, які були залучені в оточення Києва, дозволяють припустити, що це була мета, яку або Росія вважала легко досяжною, або вони переоцінили можливості цих сил. Так що це частково призводить до висновку, що оточення Києва українські війська в ООС є частиною мети, яку Росія прагне досягти. І пересування російських військ, здається, дійсно припускають, що це так.

"Якщо ми подивимося на ці карти, стане ясно, що російські війська насправді далеко просунулися вглиб дуже великої країни. Вони взяли досить багато міст, так що тепер під владою Росії проживає набагато більше українських громадян, ніж було три кілька тижнів тому", - додав експерт.

3. Буде більше розмов про переговори. Один зі сценаріїв полягає в тому, що війна на Україні може стати затяжним конфліктом. Цілком ймовірно, що Росія втратила значну кількість солдатів, зброї і техніки у війні, і хоча в минулому вона брала участь в затяжних конфліктах, вона не захоче залишати цей конфлікт з повністю знищеною армією.

Переговори - це та область, де все виглядає трохи багатообіцяюче, тому що і Росія, і Україна заявили минулого тижня, що вони рухаються до реальної предметної дискусії, а не до того, щоб Росія просто висунула ультиматум.

Російські офіційні особи заявили, що їхні вимоги включають в себе відмову України від вступу в НАТО, демілітаризацію і прийняття "нейтрального" статусу, як у Австрії та Швеції. Але умови того, що це означає Для України, повинні бути узгоджені.

Багато експертів припускають, що Росія спробує відрізати частини Східної України. "Обговорювати буде болісно, якщо тільки не стане можливим, щоб західна допомога, як військова, так і гуманітарна, надходила в Україну в достатніх обсягах, щоб дійсно переломити ситуацію проти просування Росії. Якщо питання полягає в тому, хто може вкласти більше ресурсів і винести великий біль, щоб здобути перемогу, то у Росії є послужний список заподіяння значної економічної шкоди собі і страждань власного населення для ведення воєн", - додали експерти.Крім того, в США вважають, що Росія піде на ескалацію війни, застосувавши хімічну зброю.

4. Можливі масові "депортації" українців до Росії. Українські офіційні особи кажуть, що людей примусово відвезли в Росію. "У Росії є історія жорстоких і жорстоких репресій проти мирних жителів в будь-якому районі, коли має місце будь-який рух опору. Вона вже перейшла до депортації людей з Маріуполя у віддалені райони Росії, що прямо зі сценарію Росії 20 - го століття для вирішення цих проблем", - додали експерти.

5. Мільйони українців можуть втекти. Вже понад 3,5 млн українців покинули країну. Більшість з них жінки і діти, а це означає, що сім'ї також розпадаються. Минулі війни показують, що біженці часто ніколи не повертаються в свої рідні країни. Так часто повертатися ні до чого.

"Якщо ми подивимося на історичні авторитарні режими, які погано себе проявляють у військовій обстановці, то згодом вони не схильні змінювати свою поведінку в позитивну сторону. нейтральний, просто йдіть", росіяни можуть сказати: "Ні, ви повинні віддати нам Донецьк і Луганськ. Це може бути терпимо для України, можливо, для того, щоб зупинити війну", - зазначили аналітики.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...