Росія може реалізувати план нападу на Україну за добу, - генерал-лейтенант Забродський

Якщо Росія зважиться напасти на Україну, то реалізація такого плану забере від однієї доби до тижнів. Про це в інтерв'ю заявив герой України, генерал-лейтенант Збройних сил України і керівник АТО на Донбасі в 2017 році Михайло Забродський, передають Патріоти України.

Він уточнив, що, незважаючи на підтримку заходу і міць ЗСУ, відкидати таку ймовірність не можна. "Це (загроза вторгнення Росії. – Ред.) має бути для нас єдиним і головним фактором під час ухвалення будь-яких рішень у міжнародній та військовій сферах. За нинішніх логістичних і транспортних можливостей, у разі ухвалення рішення про напад – реалізація плану забере від однієї доби до тижнів. І якщо в якійсь сфері національної безпеки у нас буде прогалина, ліквідувати її за тижні буде неможливо", – сказав Забродський.

Також він не згоден з думкою віцепрем'єра Олексія Резнікова про те, що в разі захоплення Росією нових територій, вона не зможе утримати їх. "З військової точки зору, під час планування наступальних операцій такого рівня і масштабу, є окремий пункт – як надалі встановити контроль над територією, як її утримувати, підтримувати окупаційний режим, боротися з опором. Я впевнений, що в російському Генштабі все це не обійшли. Чого-чого, а людських ресурсів у Росії вистачить!" – пояснив Забродський. Генерал-лейтенант ЗСУ додав, що Москва може також знайти в Україні осіб, які зацікавлені в окупації нових територій.

Джерело: Обозреватель

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...