Росія може відновити масовані ракетні атаки по Україні: У Генштабі ЗСУ назвали терміни

Росія вже восени може повернутися до тактики масованих ракетних ударів по Україні. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу, передають Патріоти України.

"За наявними даними, в червні цього року Росія планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу Кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни", – сказав Громов.

Також, за його словами, Росія витратила щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет дальнього радіуса дії. Зокрема, від лютого 2022 року - це становить щонайменше 8000 ракет, переважно класу "земля-земля".

"На теперішньому рівні виробництва Росія не зможе відновити свій резерв у середньостроковій перспективі, що потенційно може поставити під загрозу здатність Москви захищати свої стратегічні інтереси на Далекому Сході та на кордоні з країнами НАТО", - зауважив він.

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...