Росія може влаштувати комбінований ракетний удар на День Незалежності України: Коваленко оцінив загрози

Триває війна в Україні, і нашій країні в День Незалежності (відзначається 24 серпня) загрожує комбінований ракетний удар РФ. Противники можуть використати проти нашої країни ракети Х-22/32, Х-47М2 "Кинджал", "Іскандери", Х-101/555 і "Калібр", йдеться у статті військово-політичного оглядача Олександра Коваленка на Obozrevatel, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що востаннє супротивник здійснив серйозний комбінований удар по українській території 8 липня - тоді використав 38 засобів ураження.

"...з того дня подібних ударів більше не було, що явно вказує на накопичення боєкомплекту", - зазначив аналітик. За його даними, після серйозної атаки росіяни могли накопичити, зокрема, приблизно 80 ракет Х-101/555 (повітряного базування) і 40 "Калібрів" (морського базування).

"...з огляду на плани... на ймовірний комбінований удар на День Незалежності України, у них уже тільки завдяки виробництву за період, що минув із 8 липня, у наявності є потенціал у 130 ракет різного типу - не кажучи про те, що було в арсеналі. Проте залучити весь цей ударний потенціал одночасно Росія не зможе", - додав експерт.

Коваленко підкреслив, що запустити велику кількість ракет повітряного базування по Україні РФ не здатна, зокрема, через те, що зносилися їхні основні носії - стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС.

"...підіймаючи у повітря 10 стратегів Ту-95МС, Росія вочевидь не запустить згідно з їхніми максимальними тактико-технічними характеристиками по 8 ракет з кожного - тобто, 80. Буде пуск у межах від 20 до 40. Хоча в останні рази з деяких бортів запускалося і зовсім по одній ракеті", - зазначив оглядач.

Експерт повідомив, що російські окупаційні війська також мають проблеми із запуском ракет морського базування. "Не менші проблеми у РОВ зараз і в Чорному морі, особливо в питаннях безпечних пусків з акваторії, де на бойовому чергуванні постійно перебувають українські морські дрони. Проте дозволити собі одноразове виведення ракетоносіїв із залпом у межах 12-16 одиниць вони все ще можуть", - попередив аналітик.

Пішли ва-банк: Росіяни провалили масовану атаку в напрямку Торецька: зазнаіши великих втрат

неділя, 18 серпень 2024, 17:54

Сьогодні, 18 серпня, зранку противник здійснив масовану атаку в районі населених пунктів Північне та Залізне Донецької області, передають Патріоти України з посиланням на Генеральний штаб Збройних сил України. "Російські окупанти за підтримки бронегруп...

Просто "кинули": Курським біженцям масово відмовляють в обіцяній Путіним допомозі

неділя, 18 серпень 2024, 17:40

Раніше російська влада обіцяла роздати біженцям разову допомогу в сумі 10 тис. рублів (близько 4600 гривень), передають Патріоти України з посиланням на російський паблік ВЧК-ОГПУ. Однак, як з'ясувалося, отримати гроші можуть тільки ті, хто потрапив у ...