Росія може втратити в Україні пів мільйона військових до кінця року: Німецький генерал озвучив прогноз

Втрати російської армії в живій силі до кінця 2024 року можуть досягти півмільйона солдатів. Такою може бути ціна захоплення окупантами кількох кілометрів території, що не можна буде вважати військовим успіхом. Про це заявив голова ситуаційного центру по Україні при Міноборони Німеччини Крістіан Фройдінг, повідомляє DW. Щодо втрат техніки, він оцінив їх у чотиризначних числах, передають Патріоти України.

За його словами, протягом майже двох років війни якість особового складу російських збройних сил суттєво знизилася. "Сучасні російські збройні сили фактично знищені. Немає більше добре навчених військ, цілі дивізії руйновані", – заявив Фройдінг.

Він висловив переконання, що у зв'язку з цим, Росії не вдасться провести значущий наступ у найближчому майбутньому. Щодо стану українських військ, Фройдінг вказує на те, що протиповітряна оборона України успішно перехоплює 80% повітряних атак РФ, включаючи ефективне відбивання найсучасніших ракет "Кинжал".

Збройні сили України проявляють здатність до більш точних дальніх ударів по російських силах, включаючи анексований Крим. Флот Росії змушений був залишити Севастополь, а українські безпілотники можуть проникати аж до Москви. Генерал-майор водночас відзначив, що українські війська можуть ефективно проводити оборонні бої, зберігаючи високий рівень мобільності.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...