Росія може використати ситуацію з біженцями з Афганістану проти України, - Євген Єнін

Росія може використати ситуацію в Афганістані, зокрема потік біженців, проти України, заявив заступник глави МЗС України Євген Єнін в ефірі телеканалу Україна 24, передають Патріоти України.

Єнін зазначив, що Росія і Білорусь здатні негативно впливати на міграційну ситуацію в сусідніх країнах або Євросоюзі: «Безумовно, ми не виключаємо, що таке може статися і зараз, що Росія скористається можливістю вплинути на міграційну і безпекову ситуацію в Україні. Ми не сидимо склавши руки - ми посилюємо координацію всередині країни, працюємо з міжнародними партнерами, щоб мінімізувати відповідні ризики і забезпечити безпеку наших громадян».

За словами представника МЗС, 74 українці та члени їхніх сімей потребують евакуації з Афганістану станом на 16:30. Посольство України встановило з ними зв'язок. Громадянам, які перебувають у небезпеці, радять звернутись на гарячу лінію МЗС або до посольств в Таджикистані і Узбекистані.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба в коментарі журналістам сказав, що український літак зараз перебуває в Афганістані, але не може вилетіти. «У нас є борт, який там перебуває і не може вилетіти. Він, теоретично, якоїсь миті зможе полетіти, але чи зможе туди новий український літак прибути - це поки питання без відповіді, і відповідь на це питання залежатиме від стабілізації ситуації в Афганістані», - цитує міністра Інтерфакс-Україна.

Ротації тривають: Зеленський призначив собі двох радників, а Єрмаку двох заступників

неділя, 8 вересень 2024, 12:30

Президент Володимир Зеленський 8 вересня призначив собі двох радників, а очільнику Офісу президента Андрію Єрмаку двох заступників, передають Патріоти України. Радниками президента з питань комунікацій став Дмитро Литвин, а зі стратегічних питань – Оле...

Ситуація погіршилася: Окупанти захопили Невельське Донецької області, - DeepState

неділя, 8 вересень 2024, 12:28

Ворог захопив населений пункт Невельське. Тривають бої і на північ від Гірника, інформує UAINFO.org з посиланням на проєкт DeepState, передають Патріоти України. "Ворог окупував Невельське та просунувся у Красногорівці. Тривають бої північніше Гірника"...