Росія на окупованих територіях отримала корисних копалин на $12 трильйонів, - The Washington Post

Росія отримала корисних копалин з окупованих українських територій на суму $12 трильйонів. Це понад 60% вугільних родовищ, 11% нафтових і 20% газових, а також понад 40% покладів металів України. Про це пише The Washington Post, передають Патріоти України.

Згідно з аналізом канадської геополітичної компанії SecDev, левова частка вугільних покладів, які десятиліттями забезпечували критично важливу сталеливарну промисловість України, опинилась у руках окупантів.

Якщо Росія зможе анексувати захоплену територію, Україна втратить доступ до майже двох третин своїх родовищ, включаючи сховища природного газу, нафти та рідкоземельних мінералів. Це може завадити Європі шукати альтернативи імпорту з Росії та Китаю.

Гендиректор Державної служби геології та надр України Роман Опімах заявив, що уряд все ще оцінює вплив війни на свої мінеральні ресурси. Враховуючи скільки сировини в Україні розташовано на сході та півдні, він припустив, що величина втрачених запасів перевищує вказану в аналізі.

"Є ще один вимір корисних копалин майбутнього, які все ще перебувають під землею. На жаль, є ризик, що український народ не матиме вигоди від розробки цих матеріалів", - зазначив він.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...