Росія на початку 2023 року може змінити тактику дій на полі бою, - ГУР Міноборони

Російська окупаційна армія має намір змінити тактику дій на полі бою у 2023 році. Зокрема, наразі триває підготовка штурмових загонів, чисельністю до 160 терористів кожен. За допомогою таких груп війська РФ планують здійснювати активні дії на окремих ділянках фронту. Про це в ефірі телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

За його словами, у Росії триває мобілізація. Окупанти проводять злагодження і вже на початку року сподіваються використовувати мобілізованих на полі бою. "Ми бачимо активні процеси мобілізації, які відбуваються в РФ. Перші етап, за нашими оцінками, закінчено. Наразі закінчуються процедури злагодження, проведення батальйонних, ротних навчань. На початок року вони вже будуть готові до бойового застосування", – зазначив Скібіцький.

Крім того, у ГУР попередили, що російські війська підтягуватимуть резерви до кордонів України. При цьому основною метою терористів залишається захоплення усієї території Донецької області. "Ми очікуємо підтягування резервів російських військ до наших кордонів, введення на нашу територію нових підрозділів та частин територіальних військ, що ми вже спостерігаємо в Херсонській області. Це продовження наступальних дій на окремих напрямках. Основна мета все ж таки буде повне захоплення Донецької області та утримання тимчасово окупованих територій", – заявили в ГУР.

Скібіцький також зазначив, що російські окупанти за допомогою штурмових загонів намагатимуться проводити активні дії на різних ділянках фронту. Однак у ГУР запевнили, що українські війська готові до будь-якого розвороту подій. "Ми прогнозуємо зміну тактики дій РФ на полі бою. Ми зараз бачимо активну підготовку так званих штурмових загонів у різних дивізіях, об'єднаннях ЗС РФ. Це новий підхід, який вони хочуть застосувати. Це окремі штурмові загони близько 140-160 осіб, які будуть озброєні танками, мінометами, артилерійськими системами для того, щоб здійснювати активні штурмові дії на окремих напрямках", – сказав Скібіцький.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...