Росія найближчими днями може розпочати битву за Сєверодонецьк, - ISW

Російські війська посилять своє угруповання на північ від Харкова і спрямують всі свої зусилля на відрізання двох основних магістралей до Сєвєродонецька на Донбасі і штурм міста. Наземний наступ для захоплення Сєвєродонецька розпочнеться у найближчі дні. Про це йдеться в аналітичній довідці американського Інституту вивчення війни. ISW також повідомляє про зміну тактики ведення боїв російськими загарбниками, передають Патріоти України.

Російське командування, швидше за все, визначило пріоритетом військових дій в Україні просування на схід і захід від Попасної, щоб перерізати наземні лінії комунікації ЗСУ на південний захід від Сєвєродонецька та завершити оточення Луганської області.

Є інформація, що росіяни увійшли в Лиман і можуть використовувати його для координації просування на південний схід від Ізюма для початку наступу на Сіверськ.

В той же час російські окупанти можуть розпочати битву за Сєвєродонецьк ще до встановлення контролю за наземними лініями комунікації на південний захід і північний захід від Сєвєродонецька.Ударом по Запоріжжя, який Росія завдала у вівторок, 25 травня, окупанти намагалися зруйнувати ключовий логістичний центр для українських військ, які діють на сході.

Аналізуючи заяви глави міліції так званої "ДНР" Едуарда Басуріна, ISW повідомляє, що Росія створюватиме "менші котли", щоб позбавити українські війська матеріально-технічного забезпечення та підкріплення, замість широкомасштабного оточення на адміністративній межі Донецької області.

"Російським військам може знадобитися провести наземний наступ на Сєвєродонецьк у найближчі дні", - вважають експерти ISW. В інституті повідомляють, що 25 травня російські війська обстріляли залізничні колії поблизу Авдіївки, що, ймовірно, призведе до подальшого розхитування логістики ЗСУ у цьому районі. В той же час війська РФ, швидше за все, готуються до контрнаступу українських військ і облаштовуються для тривалих операцій на півдні України.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...