"Росія намагається обійти ЄС та веде переговори щодо України тільки зі США", - голова МЗС Франції

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що проводячи прямі переговори з США щодо України Росія намагається обійти Європейський Союз. Про це він повідомив у коментарі французьким ЗМІ, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

"Володимир Путін хоче обійти Європейський Союз... Він хоче послабити згуртованість ЄС, яка зміцнюється. Неможливо уявити безпеку ЄС без європейців", - сказав Жан-Ів Ле Дріан.

Також нині, зазначив голова МЗС Франції, Париж не бачить відведення російських військ від українського кордону, хоча Путін запевняв, що це відбудеться.

Ле Дріан також заявив, що будь-яке подальше військове вторгнення в Україну з боку Росії призведе до "серйозних стратегічних наслідків". Зокрема, як один з варіантів він назвав перегляд домовленостей щодо "Північного потоку-2".

Після заяви Ле Дріана президент Франції Еммануель Макрон заявив, що планує незабаром провести переговори з Путіним, щоб обговорити різні теми, включно з Україною. Це треті переговори за останній місяць.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....