"Росія намагається створити сіру зону": Литвиненко заявив, що ситуація на фронті не катастрофічна, але є нюанс

Ситуація на фронті складна, але не катастрофічна. Росія намагається створити сіру зону. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на секретаря Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олександра Литвиненка у відеозверненні до учасників Форуму регіону Балтійського моря "НАТО 2024 й Арктична Європа".

Як розповів Литвиненко, Сили оборони продовжують бої за населені пункти у Донецькій, а також Запорізькій областях. Водночас гірше те, що ворог спрямовує свої повітряні удари проти об’єктів критичної інфраструктури, які забезпечують великі індустріальні міста Сходу й Півдня України.

"Путін (Володимир Путін, - ред.) реалізує свою погрозу щодо створення сірої зони", - додав секретар РНБО. За його словами, ворог використовує так звану стратегію провокування міграційної кризи, оскільки внаслідок обстрілів помирають й страждають не лише військові, але й діти, жінки та літні люди.

Росія намагається змінити світовий порядок

Литвиненко додав, що Росія націлена не лише на повну окупацію України, але й на зміну світового порядку.

"Місце права має посісти сила, місце прав людини - свавілля, демократію має замістити авторитаризм. А головне замість свободи має прийти рабство", - додав він.

Секретар РНБО зауважив, що ворог розуміє лише мову сили, у зв'язку з чим Захід повинен бути сильнішим та готовим застосувати цю силу.

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...