Росія намагається вплутати Казахстан у війну проти України

Росія намагається вербувати громадян Казахстану на війну проти України. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Костанайської області, передають Патріоти України.

Зазначається, що «останнім часом» у соцмережах активно поширюється інформація про війну Росії проти України. Зокрема, йдеться про фото та відео з фронту, дописи та коментарі на цю тематику.

Деякі з цих матеріалів нібито супроводжуються закликами до участі громадян Казахстану у війні на боці російської армії. За інформацією прокуратури, у коментарях окремих користувачів соціальних мереж, зокрема з числа громадян Казахстану, містяться «сепаратистські заклики щодо цілісності території Казахстану».

Крім того, в Костанайській області зафіксовано спроби росіян залучити місцевих жителів до війни проти України. В органі не уточнили, яким чином велося вербування і чи були затримані організатори рекрутингу.

У середині квітня стало відомо, що Комітет з національної безпеки Казахстану відкрив 10 кримінальних справ за фактами участі громадян країни у військових діях на території України. У прокуратурі нагадали, що за найм у Казахстані дають 10 років в’язниці.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...