Росія намагається "закрити" Польщу для біженців з України, - польські спецслужби

На шостому місяці повномасштабного вторгнення в Україну Росія намагається вбити клин між українцями та поляками. Про це заявив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, передають Патріоти України.

"Ми маємо справу з класичною дезінформацією і пропагандою. Вони постійно присутні в нашому інформаційному просторі, і слід припускати, що це буде відбуватися і далі", – сказав Жарин.

За словами чиновника, російські пропагандисти намагаються переконати поляків, що приймати біженців з України "дуже дорого для нашої країни, що це викликає багато проблем, що робить всю операцію вкрай безглуздою, а також небезпечною, тому що ми не знаємо, кого приймаємо під свій дах або хто буде жити в безпосередній близькості з нами".

Жарин також зазначив, що Росія активно намагається переконати українців, що Польща "дуже небезпечна для іноземців". Представник міністра-координатора спецслужб Польщі підкреслив, що польсько-українське зближення "зачіпає російські інтереси, і тому вони намагаються розділити обидва народи".

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...