Росія напала на Україну не 60 діб тому, а в 2014 році, - Даріо Срна

Наразі український футбольний клуб "Шахтар" збирає кошти в гуманітарному турі Європою. Про це Reuters розповів директор з футболу донецького клубу хорват Даріо Срна, передають Патріоти України.

За його словами, хибнем є твердження про те, що війна йде лише 2 місяці. "Я продовжую читати статті про те, що Росія вторглася в Україну 50 або 60 днів тому, але вони з'явилися в Україні в 2014 році, коли ми втратили свої будинки, стадіон і наших людей. Ми знаємо, що ми повинні зробити щось більше, щоб допомогти", – зазначив футбольний менеджер, додавши що "Шахтар" завжди буде командою з українського Донецька, і росіяни ніколи цього не змінять.

Зараз, за словами, Срни команда робить те, що вміє найкраще – грає в футбол для того, щоб зібрати кошти для України. Найближчий матч відбудеться в рідному для Срни Спліті з місцевим Хайдуком.

Срна також відзначив героїзм українців: "Я так пишаюся всіма українцями, бо прожив там 19 років і скоро повернуся. Вони герої".

Нагадаємо, що "Шахтар" проводить благодійні ігри в Європі задля збору коштів, як постраждалим від війни, так і захисникам України. Під час кожної гри робилась особлива акція задля привертання уваги до злочинів Росіі в Україні. Зокрема, в Польщі на поле вийшов хлопець з Маріуполя, якому вдалось забити гол. На останній грі в Туреччині гравці вийшли в футболках із зображенням зап'ястка Валерії Глодан. На ньому бейджик з роддому про народження доньки Кіри, яка в тримісячному віці разом з мамою та бабусею була вбита російською ракетою в Одесі в переддень Великодня.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...