Росія нарешті може отримати статус держави-терориста: Група "чекістів", котра мала ліквідувати Навального, організувала мінімум ще три отруєння, - Bellingcat

Навальний

Група Bellingcat виявила три вбивства, до яких можуть бути причетні співробітники ФСБ, запідозрені в отруєнні російського опозиціонера Олексія Навального. Подробиці будуть відомі до середини січня. Про це журналіст розслідувального порталу Bellingcat Христо Грозєв розповів в ефірі радіостанції Ехо Москви, зазначають Патріоти України.

Однак розслідувачі поки не мають наміру називати імена конкретних постраждалих.

Напередодні журналіст опублікував у відкритому доступі відомості про переміщення ймовірних учасників хімічної атаки проти російського опозиціонера. В документі, розміщеному у Google Docs, фігурують два прізвища, які не згадувалися у розслідуванні The Insider, Bellingcat та інших ЗМІ. Йдеться про працівників Інституту криміналістики ФСБ Василя Калашникова і Дмитра Лазаревича.

Є в списку вже відомі прізвища: Осипов, Кудрявцев, Кривощоков, Швець.

Зазначимо, щодо кожного фігуранта розслідування зібрані дані про переміщення.

Зазначимо, 21 грудня російський опозиційний політик Олексій Навальний випустив як продовження свого розслідування відеоролик під назвою "Я телефонував своєму вбивці. Він зізнався". У ролику розповів, як зателефонував військовому хіміку з Інституту криміналістики ФСБ Костянтину Кудрявцеву з підробленого номера. Навальний назвався помічником секретаря Ради Безпеки і колишнього директора ФСБ Миколи Патрушева. Навальний 45 хвилин розпитував Кудрявцева про те, чому в Томську стався "повний провал".

Перед цим видання Bellingcat, The Insider, Der Spiegel і телеканал CNN випустили спільне розслідування, в якому стверджували, що до отруєння Олексія Навального можуть бути причетні співробітники ФСБ.

Перш ніж отруїти Навального, співробітники ФСБ спостерігали за ним, слідуючи в ті ж міста, що й він. За словами слідчої групи Bellingcat, агентів з підрозділу, що спеціалізується на отруйних хімічних речовинах, відстежували за їхніми телефонами, що є найпереконливішим доказом причетності Москви до атаки з нервово-паралітичною речовиною.

Починаючи з 2017 року, коли Навальний оголосив про свою президентську кампанію, вони здійснили 30 перельотів, що збігаються з маршрутами опозиціонера.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...