"Росія не блефує, нарощуючи війська біля кордонів": Американська розвідка попередила Україну про небезпеку

Наразі Росія ще не вирішила, що робитиме з військами та технікою, які, як і раніше, стоять біля українського кордону. При цьому ймовірність вторгнення РФ до нашої країни зберігається. Представники американської розвідки звернулися через це до своїх союзників. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

"США попереджають, що є короткий проміжок часу, щоб завадити Росії почати військові дії в Україні, підштовхуючи європейські країни до співпраці зі Сполученими Штатами", – сказано в повідомленні.

Під співробітництвом мається на увазі спільне розроблення низки економічних та військових заходів задля стримування Москви. За даними розвідок США та Великобританії, глава країни-агресора Володимир Путін може вдатися до відкритих військових дій проти України, щоб узяти під контроль більшу частину нашої країни. В іншому разі за допомогою вторгнення в Україну Путін може дестабілізувати ситуацію для того, щоб до влади в державі прийшов більш прихильний до Кремля уряд.

Наступні кілька місяців, за словами аналітиків, президент РФ може використати як "унікальний момент для дій". У нього також можуть бути плани щодо захисту сухопутного шляху між східною Україною та Кримом.

Зазначається, що у США стягування Росією озброєння до українського кордону не вважають блефом і ставляться до цього питання з усією серйозністю. Так, американська сторона поділилася своїми розвідданими про активність РФ як з Україною, так і з партнерами НАТО.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...