Росія не має ресурсів для нападу на Молдову, вона не зможе дійти до Одеси і "замкнути петлю": У НАТО заявили про повний провал Кремля


Країна-агресор Росія не має ресурсів для нападу на Молдову, заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, передають Патріоти України.

"Я говорив і повторюю, що ми не бачимо ризику швидкого військового нападу на Республіку Молдова з боку РФ. З дуже простої причини: вони не мають ресурсів, щоб дійти до Одеси, Придністров'я і замкнути петлю", – сказав він в інтерв'ю TVR INFO. Однак, за його словами, це не означає, що Росія не використовує весь арсенал гібридної війни проти Молдови.

"Спроба повалення обраного демократичного режиму є активною операцією, мобілізація політичних сил Республіки Молдова, комунікація, дезінформація, брехня використовуються в Молдові в дуже широких масштабах", - сказав заступник генсека.

Видання Проект повідомило, що в його розпорядженні опинився стратегічний документ, який Кремль розробив восени 2021 року. У ньому планувалося перетворення Молдови на сателіт Росії.

Однією з цілей, які поставили розробники документа з Адміністрації президента Росії, є примус Молдови до вступу до ОДКБ та розширення участі в ЄАЕС.

Голова молдовської Служби інформаційної безпеки Олександру Мустяці раніше заявляв, що Росія може розпочати наступ на Молдову вже на початку 2023 року. У МЗС Польщі говорили, що Польща, країни Балтії та Молдова — у списку "цілей Кремля", але найближчим часом нового російського нападу не буде.

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...