Росія не має сил на широкомасштабний наступ, ударами по Україні Путін посилає "сигнал", - Die Welt

Окупаційна армія РФ не може продовжувати широкомасштабний наступ в Україні. Це пов'язано з логістичними проблемами, поганою роботою командування та низьким бойовим духом загарбників. При цьому завдаючи масованих ракетних ударів по Україні, президент РФ Володимир Путін намагається створити видимість "потужності" російської армії. Про це йдеться у матеріалі видання Die Welt, передають Патріоти України.

Події, пов'язані з ракетними ударами по цивільній інфраструктурі в українських містах, можна трактувати як спробу Кремля продемонструвати свою міць і знову посилити стримування. У той же час на полі бою при безпосередній битві зі Збройними силами України російські війська зазнавали однієї поразки за іншою: провалений "бліцкриг" у Києві, відхід з Харківської області і кампанія, що рухалася з "черепашою швидкістю" на Донбасі.

Примітно, що тимчасову окупацію міста Сєвєродонецьк Москва піднесла як велику перемогу. Однак варто відзначити, що у військ РФ пішло на це чотири місяці, при цьому окупанти зазнали колосальних втрат, раз-по-раз перекидаючи до населеного пункту нове підкріплення.

"Ракети, що впали на українські міста, ймовірно, покликані підкріпити цей тріумф. Але у військовому відношенні більшість уражених цілей не мають жодної цінності. І перемога у Сєвєродонецьку далася нелегко. Командуванню російської армії доводилося посилати в бій нові підкріплення, особливо в останні тижні. Солдати, які були погано навчені та екіпіровані для ведення ближнього бою, гинули як мухи", – пише видання.

Зазначається, що ослаблена російська армія не може дозволити собі нового широкомасштабного наступу в даний момент. Їх, як і раніше, мучать логістичні проблеми, командні структури працюють погано, а бойовий дух солдатів падає з кожним днем. Багато окупантів гинуть, а ті, хто має замінити загиблих, погано навчені, з невеликим бойовим досвідом.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...