"Росія не матиме права вето": Український дипломат розповів, як працюватимуть гарантії безпеки для нашої країни

Представник української делегації на переговорах з Росією Олександр Чалий пояснив, що майбутні гарантії безпеки для України працюватимуть таким чином, що Росія не матиме права заборонити іншим держава допомогти захищатися країні. Про це Чалий сказав у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах, передають Патріоти України.

Він зазначив, що на сьогодні більшість країн не можуть допомогти Україні закрити небо, як і надіслати на допомогу власних військових. Усе через погрози Росії розцінити це, як пряме втручання.

"При реалізації ключової статті про гарантії безпеки України, яка дозволяє іншим країнам-гарантам надати нам збройні сили для захисту нашої безпеки, Росія погодилася, що права вето вона мати не буде", – розповів член української делегації.

Він додав, що після укладання договору про гарантії безпеки для України державам-гарантам більше не знадобиться "дозвіл" від Росії. "Якщо нам вдасться досягти результатів наших перемовин і Росія вже дала згоду, що вона готова прийняти таку формулу, то в майбутньому уже буде попередня згода Росії, що якщо виникне подібна ситуації, країнам, які захочуть закрити небо над Україною, чи надати збройні сили – їм не треба буде запитувати у Росії. Росія вже дасть на це попередню згоду. Це є ключовий момент", – пояснив Чалий.

Джерело: ТСН.ua

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...