"Росія не може їх кинути...": Експерт здивував заявою, чому окупантів не потрібно видавлювати з Харківської області

Силам оборони не потрібно повністю видавлювати російські війська з Харківської області, оскільки це стратегічно невигідно. Таку несподівану заяву зробив військовий експерт Олександр Коваленко, пояснивши причини, передають Патріоти України.

"Російське командування своїм перформенсом у Харківській області не тільки не досягло тактичних і тим паче оперативно-тактичних успіхів, угробило тисячі одиниць людського ресурсу і продовжує його там гробити, а й загнало себе в пастку, з якої вибратися практично неможливо. Адже якщо просто взяти та вивести війська з цих двох ділянок БД, то виникне питання: "А навіщо це все було потрібно, та ще й такою ціною?", - зазначив він.

За його словами, харківське угруповання "витягує ресурс і сковує його в цій локації". Він наголошує на тому, що через наступ окупантів на Харківську область чисельність російських військ біля кордону різко зросла. При цьому, для посилення угруповання і продовження боїв на Харківщині російське командування перекинуло в Бєлгородську область підрозділи з Краматорського напрямку, Кураховського напрямку, і зі складу ГВ "Дніпро", послабивши свої сили на цих ділянках.

"Харківщина витягує у РОВ ресурс і сковує його в цій локації. Відкривши дві нові ділянки фронту, Росія не може їх кинути через твердолобу впертість незграбного генералітету, але і домогтися там успіху теж не може. Фактично, Харківщина висмоктує у РОВ 25 тисяч зайвого ресурсу, який потрібно регулярно оновлювати та підживлювати", - пояснює Коваленко.

Він прогнозує, що до кінця літа Сили оборони вийдуть на лінію Глибоке-Лук'янці з повним контролем цих сіл і зосередженням на добиванні росіян у Красному-Мороховець-Олійниковому. А також виб'ють росіян із Вовчанська, відтіснивши від міста на 1-2 км, так само як у районі Бугруватки, проведуть рейди в Гатище-Огурцове. Але збережуть присутність окупантів в області настільки, щоб вони не мали можливості зменшити угруповання в Бєлгородській області.

"Якщо росіян зараз повністю вибити з Харківської області, то вони, залишивши в Бєлгороді стандартний набір тіл 15-20 тисяч, зосередять ресурс, що вивільнився, на одному або декількох напрямках", - зазначає експерт.

Важливий крок: Союзники по НАТО погодили військову допомогу Україні на 40 млрд євро, - Reuters

середа, 3 липень 2024, 18:30

Союзники НАТО домовилися виділити військову допомогу Україні у розмірі 40 млрд євро наступного року, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Як повідомив агентству західноєвропейський дипломат, лідери країн альянсу підпишуть це зобов'язання...

Росія намагається проводити фронтальні атаки: Експерти дали прогноз, де буде найбільша динаміка боїв у найближчі тижні

середа, 3 липень 2024, 17:58

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що Торецьк – є одним з напрямків, де ворог намагається проводити фронтальні атаки у напрямках Північного, Південного, Шумів, атакувати в бік Нью-Йорка, аби забезпечи...