"Росія не може кожного дня відстежувати всі формати": Маломуж пояснив, чому не називаються точні терміни прибуття винищувачів F-16 в Україну

Генерал армії України Микола Маломуж заявив в ефірі "Еспресо", що варіанти постачання та терміни появи F-16 в Україні зашифровуються, аби РФ не змогла знати якоїсь конкретики, передають Патріоти України.

Він нагадав, що є ряд політичних заяв про те, що F-16 будуть. Але ці заяви не вказують конкретні терміни, а тим більше куди ці літаки будуть переміщатися, на які аеродроми.

"На цей момент противник має карти старих аеродромів, по яких постійно б’є. Він думає, що там ми змінили смуги, інженерні системи та координації для польотів F-16, тому і продовжуватиме постійно бити. Ми цей сценарій знаємо, альтернативно відпрацьовувалися елементи. Але варіанти поставок F-16, особливо терміни зашифровуються", - сказав він.

Генерал акцентує, що низка політиків країн, які нам передають F-16, говорять про передачу цих літаків протягом від декількох тижнів до місяця.

"Росія не може кожного дня відстежувати всі формати, тим більше не знаючи логістики, яким чином та куди F-16 будуть доставлені, чи вони будуть частково розібрані, чи матимуть повнокровний вигляд, де будуть приховуватися, щоб не було загрози ударів ракетами по них. Можливо, це будуть глибокі ангари, які потужно захищатимуться", - заявив Маломуж.

Він впевнений, що формат дезінформації противника з нашого боку працює. "Не даються конкретні дати та напрямки, де F-16 будуть переміщатися. Скоріш за все ворог не зможе досягнути якоїсь конкретики, аби нейтралізувати поставки цих літаків чи завдати ударів під час їхнього розміщення чи використання у бойовому порядку", - додав генерал.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...