Росія не оголосить війну Україні, з тієї ж причини, чому її не оголошує Україна, - Олег Жданов

У разі, якщо Росія оголосить пряму війну, це може її повністю ізолювати від світу на тому рівні, який навіть вона дозволити собі не може. Росія не зможе оголосити Україні повноцінну війну із тієї ж причини, чому Україна не оголошує її. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

«Пішла така тенденція, що деякі країни вже оголошують Росію країною-агресором. Якщо вони оголосять війну і Генасамблея ООН, а Україна одразу туди звернеться, визнає Росію країною-агресором, то за Статутом ООН всі країни, які входять до ООН, мають потім припинити будь-які відносини з Росією», - заявляє експерт.

Він зазначив, що із цієї самої причини українська сторона також не оголошує війну. «Це стосується і нас, чому ми не оголошуємо війну. Якщо ви відкриєте будь-який договір, розділ "форс-мажор" починається зі слів "обставини непереборної сили…" і першим там стоїть війна. Це офіційний привід, щоб розірвати договір в односторонньому порядку без жодних наслідків. Тому навряд чи офіційне оголошення війни відбудеться», - переконаний експерт.

Водночас, за його словами, в РФ посилюється прихована мобілізація, але пряма мобілізація неможлива, бо міф про непереможну і легендарну армію, яку чомусь тепер треба підсилити, буде зруйновано. «Але з військової точки зору вони сьогодні вже встановили для військкоматів у кожному воєнному окрузі план – не менше 200 контрактників за тиждень повинен давати кожний округ. А 7 округів – це 1400 осіб на тиждень. За 4 тижні – це майже 6 тис. вони мають видавати контрактників кожного тижня. Вони це посилюватимуть», - зазначив Жданов.

Він додав, що набір людей триває в депресивних частинах країни, але навіть там вже люди починають запитувати, чому під час «спецоперації» не припиняється потік трун, а перемоги все ще немає. «Настрої в російському суспільстві починають потроху змінюватися. Але лише на окраїнах, де ці поховання. До речі регіональна газета Бурятії написала: стан тіл настільки поганий, що трупний запах не вивітрюється з цього приміщення, де їх проводжають в останній путь», - зазначає експерт.

Джерело: ТСН.ua

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...