Росія не така слабка, як би нам хотілося, - секретар РНБО

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав "легковажними" думки про можливість завершення війни у травні. Він підкреслив, що Росія не настільки слабка, як би ми хотіли. Низка експертів прогнозують швидке завершення війни. Втім, як підкреслив секретар Олексій Данілов в інтерв'ю, він схильний бути реалістом, передають Патріоти України.

Думки про кінець війни у травні – "легковажні"

"Я хочу зауважити, що належу до тих людей, які чітко розуміють, що Росія не така слабка, як би нам хотілося. І ті люди, які кажуть, що війна закінчиться у травні, або через тиждень – легковажні", – підкреслив він.

Секретар РНБО наголосив на тому, що це складний процес, який складається з низки компонентів. І ключовим сьогодні є саме допомога міжнародних партнерів зброєю. Мовляв, чим швидше її надаватимуть Україні, тим швидше закінчиться війна проти Росії. Але точно не мовиться про найближчі тижні.

І хоч російським військовим непросто просуватися вглибину України, країна-агресорка має інші способи воювати. Мовиться про літаки, а також стратегічну авіацію. Кожен знає, що нашу державу окупанти щоденно обстрілюють ракетами.

Ба більше, атакують нашу територію росіяни вже не лише за допомогою авіації. Для цього використовують ще й підводні човни, флот. Проти всього цього нам нагально необхідно мати певні види озброєння.

На зброї наголошував також Єрмак

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак підкреслив, що українці вже всьому світові довели, що битимуться з ворогом до перемоги. Але для цього нашим військовим необхідне озброєння. І це не про каски та автомати. Наша держава зараз потребує техніки, яка дозволить вибивати ворога на ті рубежі, які він займав 23 лютого.

"Агресивна війна Росії проти нашої країни може завершитись швидше, якщо українська армія отримає ту зброю, щодо якої йдуть переговори і є домовленості з країнами-партнерами", – підкреслив Єрмак.

Задля справедливості зауважимо, що наші військові продовжують впевнено знищувати ворога уже 85-й день. І протягом тривалого періоду ми боронили наші землі засобами, які були доступними нашій державі. Але це не завадило щоденно знищувати окупантів і їхню техніку.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...