Росія не відмовилася від планів захопити Харків, - Пентагон

Росія досі мріє захопити Харків. Незважаючи на те, що українські захисники відкинули війська окупантів від міста, від своєї мети вороги не відмовилися. Про це заявив спікера Пентагону Джона Кірбі під час свого брифінгу, передають Патріоти України.

Він зазначив, що ЗСУ досі надійно тримають оборону. "Вони ніколи не здавали Харків. І, як я сказав днями, ми бачили ознаки того, що їм вдалося відтіснити російські війська приблизно на 20-30 миль (32-48 км – ред.) на схід від Харкова. І росіяни не добилися там жодного прогресу", – сказав представник Міноборони США.

Однак у Пентагоні все ще вважають, що росіяни хочуть захопити Харків. "Я маю на увазі, вони теж не дали йому спокій. І знову ж таки, ми багато говорили про це, але якщо ви просто подивіться на карту, ви побачите, що це велике промислове місто, і воно знаходиться прямо на північно-західному краю того, що ми вважаємо територією Донбасу. Хоча технічно це не відноситься до зони ООС... У росіян все ще є плани на Харків, але вони не досягли жодного прогресу", – додав Кірбі.

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...