Росія не зможе створювати "розумну" зброю - США позбавлять ВПК РФ доступу до своїх технологій

У процесі саміту G7 представники США оголосили про запровадження чергового пакету санкцій проти Росії. Серед іншого, санкції передбачають збільшення тиску на напівпровідникових виробників, передають Патріоти України.

У документі зазначено, що "протягом кількох місяців експорт США в Росію, зокрема критично важливих технологій, необхідних Путіну для підтримки своїх збройних сил, скоротився приблизно на 97%".

Новий санкційний пакет передбачає запровадження заходів, спрямованих на позбавлення "путінського військово-промислового комплексу" критично важливих компонентів.

"Ефективність наших заходів згодом лише зростатиме, що ще більше ізолює Росію від світової економіки", — сказано в документі.

У релізі також зазначається, що нові санкції спрямовані насамперед проти російського ВПК і ланцюжків поставок.

"Лідери "великої сімки" узгодять і розширять адресні санкції, щоб ще більше обмежити доступ Росії до ключових промислових ресурсів, послуг і технологій, вироблених нашими економіками, особливо тим, що підтримують російську військову промислову базу та технологічний сектор. Державний департамент і Міністерство фінансів Сполучених Штатів… запровадять блокувальні санкції щодо великих державних оборонних підприємств, на додаток до оборонних дослідницьких організацій і десятків інших юридичних і фізичних осіб, пов'язаних зі сферою оборони, щоб унеможливити заміну тієї військової техніки, яку вона вже втратила під час жорстокої війни з Україною", — повідомляє документ.

У планах уряду США — запровадити санкції проти компаній, які підтримують Росію, додавши їх до списку юридичних осіб, яким заборонено купувати товари та технології американського походження, такі як напівпровідники. Місію буде покладено на Міністерство торгівлі США. З цього випливає, що тиск чинитиметься не лише на саму країну-агресора, а й на підприємства з тих країн, які її підтримують.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...