Росія недооцінює стійкість українців: Держдеп США виступив із заявою з нагоди дня пам'яті жертв Голодомору (відео)

За словами прес-секретаря Державного департаменту США Морган Ортагюс, хоча ця жахлива трагедія була однією з найжорстокіших в 20 столітті, Радянському Союзу не вдалося зломити дух українського народу.

США солідарні з Україною в день пам'яті жертв Голодомору. Це випливає з заяви Державного департаменту США 23 листопада з нагоди дня пам'яті мільйонів українців, які загинули 86 років тому під час Голодомору 1932-1933 років, передають Патріоти України.

«Ми об'єднуємося з усім світом, щоб згадати невинних жертв Голодомору і підтвердити нашу прихильність демократії, процвітанню і суверенітету України», - йдеться в заяві Держдепу.

За словами прес-секретаря Державного департаменту США Морган Ортагюс, хоча ця жахлива трагедія була однією з найжорстокіших в 20 столітті, Радянському Союзу не вдалося зломити дух українського народу. «Сьогодні на Україну знову здійснюється напад. Окупація Криму Росією і продовження агресії на сході України призвели до загибелі близько 13 тисяч осіб. Навіть тепер Москва намагається здійснювати маніпуляції і руйнувати прагнення народу України. Однак російська зловмисна кампанія недооцінює стійкість народу України та ігнорує його прагнення до кращого майбутнього», - заявила вона.

У Держдепі впевнені, що ця кампанія Росії проти України також приречена на провал. «Народи по всьому світу об'єднуються, поминаючи невинних жертв Голодомору і Сполучені Штати підтверджують прихильність демократії і процвітанню в Україні, безпеці її міжнародно визнаних кордонів», - йдеться в заяві.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...