Росія обійшла санкції та отримала з Чехії важливі деталі для вертольотів Мі-8, - розслідування

Спеціальні силові установки для гелікоптерів Мі-8 виробництва чеської компанії PBS Velka Bites й надалі надходять до Росії через посередників в Азії. Про це йдеться у розслідуванні ініціативи Trap Aggressor, повідомляє Kyiv Independent, передають Патріоти України.

Для ремонту цих вертольотів та будівництва нових потрібні відповідні компоненти. Принаймні один з них, важливий силовий агрегат, необхідний для запуску головного двигуна гелікоптера, не виробляється на території Росії.

Необхідний силовий агрегат виробляється тільки в Чехії на першому машинобудівному заводі Velka Bites (PBS Velka Bites) у Брно. Теоретично міжнародні санкції повинні унеможливити її отримання росіянами.

Дані розслідування свідчать про те, що індійська компанія Space Era Materials And Processes (Space Era) напряму постачала енергоблоки для КХП в Росії через Індію. Аналітики Trap Aggressor виявили, що керівництво Space Era підтримує тісні зв’язки з Росією, що потенційно вказує на те, що Москва для постачання частин для вертольотів у Росію все ж використовує саме індійську компанію.

За інформацією розслідувачів, причетний до цієї схеми також авіаремонтний завод № 405 в Казахстані. Підприємство отримало силові установки, а згодом відправило їх до РФ після відповідного ремонту.

Trap Aggressor скерував запит чеській компанії із серійними номерами 20 силових блоків для Мі-8, які вже опинились у Росії. PBS Velka Bites у відповідь вказала, що дев’ять із них у 2021 році продали індійським ВПС, чотири – заводу в Казахстані та ще один – індійській Deep Engineering.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...